Eco-coaching in de praktijk

Een van de onderdelen van onze SportLifeStyle-klassen is eco-coaching. Eco-coachen is een concept dat gebaseerd is op de principes Vinden-Binden-Scoren. Je leert je eigen talent, kracht en energie te ontdekken (Vinden), we brengen dit samen (Binden) en we zetten verlies om in winst (Scoren).

Geplaatst op: 5 januari 2016

Bij eco-coachen staan de zelf gestelde doelen van de persoon en het team centraal. Dit is waar tijdens deze blokken dus veel nadruk op ligt: Wat kom je doen, wat wil je bereiken, wat zijn je doelen en hoe wil je die gaan bereiken? Iedere leerling heeft een eigen doel, maakt een eigen plan en bedenkt, in samenwerking met de coach, de oefeningen. 

De coaches zijn studenten van het CIOS. Zij leren wat het betekent om een eco-coach te zijn, namelijk iets heel anders dan een trainer, die traditioneel beschouwd wordt als de deskundige en vertelt wat een student of sporter moet doen om beter te worden. Tijdens deze blokken worden de CIOS-studenten en onze leerlingen begeleid door gediplomeerde eco-coaches.

Het is ontzettend mooi om te zien hoe iedereen binnen dit samenwerkingsverband van elkaar leert.

Om een nog beter beeld te krijgen van wat eco-coaching inhoudt, verwijzen wij je graag naar het bijgevoegde filmpje. Deze opnames zijn gemaakt tijdens een van de lessen eco-coaching van een van onze huidige eerste klassen. Ze zijn gemaakt door twee studenten journalistiek. In het filmpje maak je ook kennis met Tjalling van den Berg, de grondlegger van eco-coaching.

Video