Finale plaats

Zwolle – Op vrijdag 7 april zijn in het gehele land de voorrondes van het NK schoolhockey gespeeld. Hierbij moesten de meisjes 'jong' (klas 1-3) zich verplaatsen naar het mooie complex van hockeyclub Zwolle.

Publicatiedatum: 10 april

Afgelopen jaren is met de oude generatie veel gewonnen, deze meiden zijn nu doorgestroomd naar de bovenbouw.

Met een vrijwel nieuw team, veel eerste klassers, waren de verwachtingen niet heel groot. Met de gedachte dat er vele sterke oudere teams waren, werd de eerste wedstrijd tegen  Dronten erg behouden gespeeld.  Vanuit een goede organisatie en sterke counters werd deze wedstrijd met 1-0 gewonnen. De volgende wedstrijd tegen het Werkman College uit Groningen was een echte nagelbijter, waarbij beide teams kansen kregen op de winst en er een terecht 1-1 gelijkspel op het scorebord stond. Het was inmiddels wel duidelijk na andere uitslagen uit de poule dat we de zwaardere tegenstanders al hadden gehad. Dit gaf de meiden veel moed en zelfvertrouwen.
Het zelfvertrouwen was in de laatste twee wedstrijden goed terug te zien. Vanuit de organisatie werden de volgende tegenstanders snel onder druk gezet en speelden de meiden erg verzorgd. Dit resulteerde in een 4-1 winst tegen Thomas a Kempis uit Zwolle en een 9-0 tegen het helemaal kapot gespeelde Stad en Esch uit Meppel.

Zo stond dit team ineens als eerste geplaatst in de halve finales. Hier moest het team spelen tegen Thorbecke College uit het thuisspelende Zwolle. De tegenstander was fitter en scherper in deze wedstrijd, wat meteen een 0-1 achterstand opleverde in de openingsminuten. De meiden, die nog niet zoveel tegenslagen hadden gekregen deze dag , pakten dit erg goed op en bogen de wedstrijdverhoudingen om. Na veel druk kwam de terechte gelijkmaker dan ook op het scorebord.  In de laatste seconde mocht er nog een strafcorner genomen worden die helaas net een centimeter naast ging. Bij een gelijkspel moeten er shootouts worden genomen, dit zagen de meeste meiden van OSG Sevenwolden niet echt zitten. Veel publiek om het veld, veel spanning, veel op het spel. Zwolle kwam in de shootouts op voorsprong en leek het af te maken. Door twee fantastische reddingen van keepster Kiek Boehmer (jn1a) bleef Sevenwolden nog in de wedstrijd. Door een score van Eline Schuur (shv2a) stonden we ineens op voorsprong. Waarna onze keepster ook haar derde redding op rij maakte en ons zo doorstuurde naar de finale. 

Een fantastische ontknoping van deze wedstrijd had er wel voor gezorgd dat er meteen de finale achteraan gespeeld moest worden. De meiden van Carmel College uit Emmen zaten al fit op ons te wachten. Door de adrenaline van de halve finale werd de eerste helft van de finale nog goed met energie gespeeld en kwam OSG Sevenwolden zelfs door een doelpunt van Lieke Koopman (shv1b) op voorsprong. De tegenstander deed er nog een schepje of drie bovenop na rust en was veel fysieker. De tegentreffers kwamen daarom  ook terecht op het scorebord helaas. Wat resulteerde in een 2-1 overwinning van het Carmel College.

Zo terugkijkend op die dag zijn we erg trots op het team, met het spel en vooral de toekomst. Gelukkig komen er voor een aantal van deze meiden nog een paar toernooien aan komende weken (Olympic Moves hockey en floorball).

Op bijgaande foto (vlnr, boven: meneer Attema, Sophie Tuin, Floor Disseldorp, Eline Schuur, Beau Osinga, Femke Terpstra, Mabel ten Hoope, Wietske Huizinga, Helen Smand, Nienke Banki. Onder: Rixt Wiebinga, Roxy Kaiser, Anna Dijksma, Flore Klinkert, Lieke Koopman, Janine Ellemers. Liggend: Kiek Boehmer)
 

Groepsfoto hockey Jong 2017