Instalektro

Bij Instalektro leer je omgaan met elektronica, zwakstroom, sterkstroom en krachtstroom. Je werkt met buizen, kabels, motoren, frequentieregelaars, speciale installaties en computers.

Er is geen scheiding tussen theorie en praktijk. Na een deel theorie maak je eerst een praktijkwerkstuk. Daarna ga je door met het volgende theoriegedeelte met bijbehorende metingen, practicumopdrachten en tekeningen. Je werkt zowel zelfstandig als in groepjes aan je eigen opdrachten.

Tijdens de opleiding komen o.a. aan de orde: huisinstallaties, utiliteitsinstallaties, technische informatica, bedrijfsinstallaties, CAD-tekenen, telematica en installatietechniek. Naast de beroepsgerichte vakken krijg je les in algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, Wiskunde, Natuurkunde en CKV (Culturele en Kunstzinnige Vorming). Ook is er aandacht voor sport.

Om uitgebreid kennis te maken met de praktijk in het bedrijfsleven loop je enkele weken stage, zowel in het derde en vierde jaar. Voor de praktijk moet je een werkbroek aanschaffen.

Wat kan ik worden?
  • Besturingstechnicus
  • Licht- en geluidstechnicus
  • Elektromonteur
  • Elektrotechnicus