Verzorging Zorg&Welzijn

Vind je het leuk om voor mensen te zorgen en met mensen te werken? Dan is de opleiding Verzorging/Zorg en Welzijn breed geknipt voor jou. Van werken met baby’s tot ouderen en van werken in een kinderdagverblijf tot in een ziekenhuis.

Naast de theoretische vakken leer je een groot aantal praktische vaardigheden op het gebied van begeleiding, huishouding en lichaamsverzorging. Onderwerpen die o.a. aan de orde komen zijn: EHBO, koken, omgang met mensen, lichaamsverzorging en huishoudelijke taken.

Weet je na het derde jaar VZ/Z&W zeker dat je de verzorging of begeleiding in wilt? Dan krijg je in het vierde jaar een verdieping van de lesstof op VZ gebied. Weet je het nog niet, dan bestaat de mogelijkheid om na het derde jaar te kiezen voor Z&W breed. Je blijft je breed oriënteren, waarbij ook ervaring op het gebied van horeca, uiterlijke verzorging en haarverzorging wordt geboden.

Je moet je realiseren dat je kiest voor een dienstverlenend beroep. Je moet leren omgaan met allerlei mensen van verschillende leeftijden en culturen.

Wat kan ik worden?
  • Activiteitenbegeleid(st)er
  • Peuterleid(st)er
  • Voedingsassisent
  • Verpleegkundige