Metsel cursus

Publicatiedatum: 12 oktober 2017

Vanwege het tekort aan metselaars in de bouw hebben we begin dit jaar het besluit genomen om een nieuwe cursus op te gaan starten. Aanvankelijk op het Friesland College en in samenwerking met Bouwmensen, wordt er een programma opgezet voor een beginnerscursus en wordt er begonnen met metselen. Alle materialen en hulp wordt ter beschikking gesteld door medewerkers Pascal en Sjoerd van Bouwmensen (wij kunnen deze materialen bekostigen met subsidie vanuit het Europees sociaal fonds).

We hebben tien opstellingen gemaakt voor de leerlingen. “Onze jongens” bleken het prima te doen. De meesten kunnen zo doorstromen naar een vervolgcursus. Alle leerlingen hebben het niveau voor een certificaat gehaald en één leerling loopt inmiddels stage bij metselbedrijf Kok in Oldemarkt.
In september zijn we op het eigen terrein van onze school begonnen met een nieuwe lichting van 10 leerlingen. De directeur van Bouwmensen is zo enthousiast over dit succes dat ze een nieuwe betonmolen hebben aangeboden, zodat praktijkonderwijs De Compagnie nu helemaal professioneel uitgerust is om verdiepende en verbredende cursussen aan te bieden.

Terug naar het nieuwsoverzicht
IMG_2660
Bekijk meer foto's

Aanbieden betonmolen

IMG_2661