Het Kei College

Het Kei College is de school waarin het Bornego College en OSG Sevenwolden samenwerken aan het beste onderwijs voor leerlingen in de beroepsgerichte leerwegen (vmbo-b en -k). Al ruim twee jaar zijn wij bezig met onze nieuwe school en het daarbij behorende nieuwe onderwijsconcept. Met ingang van dit schooljaar 2017-2018 is de nieuwe school een feit!

Kort samengevat:
De school heeft twee vestigingen (Beugel 68 en Ds. Kingweg 8) waar vanaf volgend schooljaar op dezelfde wijze wordt gewerkt. Het enige verschil tussen de vestigingen is de profielen die er worden aangeboden. Wij bieden leerlingen heel veel keuzemogelijkheden en geven ze bovendien de gelegenheid om keuzes te maken op een moment dat ze er zelf aan toe zijn. De ene leerling weet in klas 1 of 2 al heel goed wat hij of zij wil. De ander weet het in klas 3 of kiest uiteindelijk voor een breed profiel en laat daarmee nog heel veel open voor later.

Daarnaast is onze manier van werken met leertaken anders dan gebruikelijk is in het vmbo-beroepsgerichte onderwijs. Leerlingen krijgen een instructie en werken vervolgens alleen of samen aan een heldere taak. Natuurlijk zijn er altijd docenten of assistenten die ondersteuning kunnen bieden. In december 2016 is de naam bekend gemaakt: Kei College. Deze school noemen we het Kei College omdat we geloven in de talenten van onze leerlingen die zich voorbereiden op het middelbaar beroepsonderwijs. Zij leren vooral door te doen. En dat kan op het Kei College: hier maak je het!  

Neem gauw een kijkje op de splinternieuwe website van het Kei College

Hieronder is meer informatie te vinden:
Veel gestelde vragen en antwoorden

Maak
 kennis met het Kei College 
Doeners gezocht!