Leren op maat

OSG Sevenwolden in Grou speelt in op onderwijsontwikkeling om examen op een hoger niveau te doen.

Geplaatst op: 22 februari 2016

Op OSG Sevenwolden in Grou wordt volgend schooljaar in klas 1 gestart met gepersonaliseerd leren. Dit betekent dat de nieuwe leerlingen al vanaf klas 1 de mogelijkheid krijgen om vakken waar ze goed in zijn, op een hoger niveau te volgen dan het algemene instroomadvies wat ze hebben meegekregen van de basisschool. Alle leerlingen in de eerste klas zullen gaan werken met een laptop of tablet.

Hiermee speelt de school in op de ontwikkelingen binnen het voortgezet onderwijs die het mogelijk maken om vakken op een hoger niveau af te sluiten.

Met ingang van schooljaar 2016-2017 zet de school tevens in op intensievere coaching van alle leerlingen. De docenten worden geschoold tot coach en zij zullen vanaf augustus 2016 de leerlingen in groepjes van ca. 14 personen coachen tijdens hun schoolloopbaan. Daarbij worden de leerlingen gestimuleerd het maximale uit zichzelf te halen. De school heeft zich hierbij laten inspireren door een Zweeds onderwijsmodel: Kunskapsskolan. Tijdens dit schooljaar zijn er zowel in Nederland als in Zweden, diverse bezoeken gebracht aan scholen die werken volgens dit concept.

Terug naar het nieuwsoverzicht