Workshop Dog Dance

Het is deze week de "Week van de biologie". Een kans om biologie op een andere manier onder de aandacht te brengen bij de leerlingen. Eén onderdeel van het programma was dogdance, gegeven door Grietje Wagenaar uit Burgum (7-voudig Nederlands kampioen dogdance en recent 5e geworden bij de EK dogdance).

Publicatiedatum: 28 september 2017

Dogdance...wat heeft dat nou met Biologie te maken? Eigenlijk heel veel omdat het over gedrag en dresseren gaat en dus eigenlijk over operante conditionering (Skinner). Termen die we leerlingen leren tijdens de lessen biologie en nu konden we het eindelijk in de praktijk zien.

Woensdag kregen de havo- en vwo-leerlingen les van Grietje en haar twee honden: Floris (10 jaar oud) en Onyx (2 jaar oud). De leerlingen leerden wat over het aanleren van nieuwe commando's en zagen demonstraties van de kampioen Floris en de jonge hond Onyx. Het was fantastisch om die honden zo hard te zien werken, vol overgave en met heel veel plezier.

Aan het eind van elke les liet Grietje twee leerlingen ervaren hoe het is om te trainen met de clicker of om getraind te worden met de clicker, dus als hond. Dat bleek nog niet zo makkelijk, misschien omdat de leerlingen de hondenbrokjes niet zo lekker vonden ;-)
 

Terug naar het nieuwsoverzicht
Workshop dogdance 2
Bekijk meer foto's

Workshop dogdance tijdens Week van de Biologie

Workshop dogdance 1