Wetsus Science fair

Donderdagmiddag 1 juni was de jaarlijkse Wetsus Science Fair. 5 Leerlingen van onze locatie hebben hier dit schooljaar aan deelgenomen: Douwe Remmelts, Sasja Wolters, Yentl Ish-Hurwitz, Lucinde Zuur en Tingting Chao.

Publicatiedatum: 8 juni

Zij hebben elke donderdagmiddag toegepast watertechnologisch onderzoek verricht en workshops gevolgd. De resultaten van het onderzoek werden gepresenteerd tijdens de WaterCampus Science Fair in aanwezigheid van ouders, opa’s en oma’s, docenten en andere belangstellenden. De onderzoeksthema’s van deze editie waren o.a. afvalwaterzuivering met nanotechnologie, recycling van fosfaat m.b.v. algen en eendenkroos, medicijnen verwijderen uit afvalwater van ziekenhuizen. De leerlingen hebben allemaal een keurige natuurwetenschappelijke presentatie in het Engels gehouden.

In 2018 doet deze lichting mee aan een internationale Science Fair in Polen. Er kan ook weer een nieuwe groep leerlingen uit g3/v3 starten. Na de zomervakantie zijn hiervoor weer sollicitatiegesprekken.

Het groepje van Lucinde Zuur doet volgende week nog mee aan de wedstrijd Knappe Waterhoofden. Hier staat een reis naar de Junior Water Prize in Stockholm op het spel!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Uitreiking certificaat Wetsus

Uitreiking certificaat Wetsus