Terugblik Griekenland

Terwijl in Heerenveen het Bigband festival afspeelde, was de oudste Bigband van Heerenveen niet aanwezig. Van 24 tot en met 30 mei waren zij in het kader van het Erasmus+ project in Loutraki, Griekenland. Sinds meerdere jaren doet de Fedde S. Big Band mee aan internationale projecten van de Europese Unie. Zo hebben zich in het verleden reizen plaatsgevonden naar Boston (Engeland), Weiz (Oostenrijk) en Rome (Italië).

Publicatiedatum: 8 juni 2017

In Griekenland heeft de Fedde S. Big Band de zaal meervoudig op stelten weten te zetten met knallende nummers zoals Smoke van Electro Deluxe, Sledgehammer van Peter Gabriël en Hold on, I’m coming van The Bluesbrothers. Ook speelden ze het door hun eigen dirigent gecomponeerde projectlied “Schoolbands against racism song”. Dit werd samen met de andere participerende scholen uitgevoerd.

In april 2018 komt het project naar Heerenveen en zullen zowel de Fedde S. Big Band als de HTL1 bau und design Bigband Linz uit Oostenrijk als de Mousiko Skoleio Korinthou uit Griekenland hier meerdere optredens verzorgen.

 Voor meer informatie over optredens van de Fedde S. Big Band kunt u kijken op www.feddesbigband.nl.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Fedde S. Big Band voor het Akropolis in Athene

Fedde S. Bigband voor de Akropolis