Watersport NK Lelystad

Geplaatst op 20 juni 2016

Als slot van alle Nederlands kampioenschappen sport was vrijdag 17 juni het Watersport kampioenschap aan de beurt bij het Bovenwater te Lelystad.

Na onderweg de nodige stortvloed aan regen te hebben gehad was het in Lelystad koud, maar droog! En niet geheel onbelangrijk er stond een mooi lopend windje kracht 2/3 vanuit het noord- westen.
Na alle laser pico's te hebben opgetuigd en de surfplanken gereed te hebben gemaakt vond aansluitend het palaver, voorbespreking, plaats. Hierin werd duidelijk hoe de route eruit zou zien en het aantal te zeilen/ surfen wedstrijden  in de poule fases.
Vervolgens werd er vrij vlot door alle duo's van start gegaan met in hun kielzog de afdeling windsurfen. Zij voeren op een zelfde baan, echter twee wedstrijden meer. Na 4 wedstrijden was de strijd nog niet gestreden en moest er nog hard gevaren worden in de finale races. De eindplek in deze race zou goed zijn voor een dubbel aantal punten. Ook bij de surfers werd er van de nodige plekken gewisseld. Het trainen op het Nannewiid is toch anders dan het starten op een tijd met bijbehorende signalen en vervolgens een boeienparcours af te leggen. Maar niet zonder succes!!

Uitslag Nederlands kampioenschap surfen:
1. Local uit Lelystad
2. Timo Heijnen A3C
3. Michiel Castelein A3B

Uitslag Nederlands kampioenschap zeilen onderbouw:
1. Wybe Posthuma H3B en Bram Eppenga H3B
2. Bart Dijkstra SH1A en Nyke Posthuma Jn1E(Buitenbaan klas 1)
3. elders

Uitslag Nederlands Kampioenschap bovenbouw:
1. elders
2. elders
3. Geert jan van Zwieten H4IBC en Annefloor Kools H4A

Ook de overige teams hebben genoten en hopend er volgend jaar weer bij te zijn!

Terug naar het nieuwsoverzicht
IMG_3192
Bekijk meer foto's

Watersport NK kampioenschap zeilen en surfen

IMG_3202