Eindmarkt 29 juni a.s.

Publicatiedatum: 26 juni 2017

Het laatste project van leerlingen van klas 1 is "de Middeleeuwen" en van klas 2 "Starting a Business". Beide projecten worden afgerond met een eindmarkt op donderdag 29 juni a.s. Deze markt wordt gehouden op het schoolplein op locatie Buitenbaan van 14.00 tot 16.00 uur. 
U bent natuurlijk van harte uitgenodigd om deze markt te bezoeken.

De leerlingen van klas 1 sluiten die middag de Middeleeuwen af. Tijdens de markt kunt u een strippenkaart kopen waarmee u Middeleeuwse spelletjes kunt doen. Tevens kunt u alle producten / werkstukken die de leerlingen hebben gemaakt, bewonderen.
Enkele producten zijn ook te koop.

De leerlingen van klas 2 zijn al een aantal weken met "Starting a Business" bezig. Kiezen wat je wilt verkopen, marktonderzoek doen, het maken van een businessplan, presenteren, aandelen verkopen, een begroting maken etc. Inmiddels hebben alle leerlingen aandelen verkocht om aan een startkapitaal te komen. Er worden producten gemaakt en er worden diensten aangeboden, dit alles natuurlijk om winst te maken.

Tijdens de markt op donderdag 29 juni kunt u de producten kopen of gebruik maken van de diensten  die door de leerlingen worden aangeboden.

Wanneer u een aandeel van één van de bedrijfjes van klas 2 hebt gekocht, bent u hierbij uitgenodigd om de aandeelhoudersvergadering bij te wonen. Deze is op maandag 3 juli a.s. op school. Vanaf 19.00 uur staat de koffie/ thee klaar, om 19.30 uur starten de presentaties over het reilen en zeilen van de bedrijfjes.  Dan wordt u de mogelijkheid geboden om uw aandeel te verzilveren of aan het goede doel te schenken.

Het goede doel is dit jaar Terre des Hommes. Aansluitend aan deze presentaties wordt het eindbedrag overhandigt aan een afgevaardigde van Terre des Hommes.

Terre des Hommes heeft zowel in Azië als in Afrika projecten gekoppeld die nauw met elkaar samenhangen en deze ondergebracht in programma's. Deze draaien stuk voor stuk om één ding: het stoppen van de allerergste vormen van kinderuitbuiting in Azië en Afrika.
Terre des Hommes bevrijdt kinderen uit uitbuitingssituaties waarbij een duurzame aanpak gehanteerd wordt, gebaseerd op de vier pijlers van het VN-Kinderrechtenverdrag: Prevention, Protection, Promotion en Prosecution. Terre des Hommes wil kinderuitbuiting structureel de wereld uit helpen. Zij steunen daarom niet alleen de slachtoffers, maar pakken het probleem bij de wortels aan. De aanpak wordt gedeeld met partners, zowel organisaties als gemeenschappen, om de rechten van kinderen op de kaart te zetten.

Terug naar het nieuwsoverzicht
Logo terre-des-hommes

buitenbaan