Buitenbaan

Woon je in Heerenveen of vlak daarbuiten? Dan is de kans groot dat je instroomt in de onderbouwlocatie Buitenbaan. Je kunt hier terecht met een advies van vmbo theoretisch tot en met vwo. Ook kun je kiezen voor de Jenaplanstroom (mavo tot en met vwo). Leerlingen die het gymnasium gaan volgen, stromen in op de locatie Fedde Schurer.

De stap van je vertrouwde basisschool naar het voortgezet onderwijs is vaak groot. Om te zorgen dat jij je snel thuis gaat voelen, hebben we in Heerenveen een aparte locatie voor eerste en tweede klassen. Je mag op de locatie Buitenbaan, die ongeveer 750 leerlingen telt, nog wat langer kind zijn. Naast de lessen zelf worden er veel binnen- en buitenschoolse activiteiten georganiseerd, zoals culturele dagen, sportdagen, meerdaagse schoolreizen, excursies en muziek- en toneelavonden.

In onze SportLifeStyle klassen krijgen sportieve leerlingen waarbij plezier in sport voorop staat, als de (top)talenten de mogelijkheid om onderwijs en sport te combineren om zo het beste uit zichzelf te halen.